top of page

Regulile Minții Subconștiente - Partea 2

Actualizată în: 25 nov. 2020


Amintește-ți, creierul tău face ceea ce crede că dorești să facă, bazându-se exact pe informațiile pe care i le-ai dat odată în viață, care nici măcar nu mai sunt adevărate, iar treaba ta este să îi spui minții ce vrei. Iată câteva dintre cele mai importante cuvinte pe care le vei folosi vreodată în toată viața ta: „Am ales să fac asta și am ales să mă simt minunat în legătură cu asta.” „Am ales să nu mai mănânc zahăr pentru că vreau să trăiesc și să fiu sănătos.” „Am ales să stau treaz toată noaptea scriind. Am ales să lucrez în weekend. Și am ales să mă simt grozav în legătură cu asta.”

Nu poți spune ”am ales să fac asta” și apoi să te plângi despre asta. Nu. Trebuie să spui: „Am ales asta și am ales să mă simt minunat în privința asta”. Chiar dacă înseamnă să faci ceva inconfortabil. Oamenii care reușesc fac ceea ce urăsc, dar tu nu o poți alege și apoi să te plângi. Așa că spui: ”am ales să fac asta. Am ales să mă simt minunat în legătură cu asta”. Mintea ta spune: „Bine, nu trebuie să-ți opun niciodată rezistență pentru că îmi place că îți place și știu că îți place”, pentru că folosești cuvinte de genul. Așa că dacă ai dependență de zahăr, vei spune: „Aleg să refuz tortul. Mă împuternicește și mă încântă. Ador să spun nu tortului. Mă face fericit.” Și după aceea spui: "A existat tort, a fost atât de ciudat, că nici măcar nu am putut avea tort în casă, iar acum eram la o cafenea în această dimineață, cu o mulțime de brioșe și pur și simplu nici măcar nu le-am dorit."

Întorcându-ne la modul în care funcționează mintea, dacă vrei să fii subțire, în formă, sănătos și să mănânci o dietă sănătoasă și nu reușești să o faci, este pentru că mintea ta nu crede că o dorești. Când te gândești: „Doamne, înghețata asta este mai bună decât sexul. Doamne, ador această înghețată. Totul este în regulă acum”, mintea ta spune: „Înghețata este mai bună decât sexul? Te face fericit? Înțeleg!" Și apoi data viitoare când te simți supărat și deprimat ghici ce se întâmplă? Mintea ta spune: „Există înghețată! Nu ai spus că este mai bună decât sexul și te-a făcut să te simți fericit?”

Imaginează-ți că ești într-un restaurant și te uiți pe meniu. Dacă vrei cu adevărat să fii subțire și sănătos, când te duci la restaurante, te uiți la pește, legume sau salate. Nu te uiți la pizza sau lasagna, pentru că nu mănânci astfel de carbohidrați. Nu ai spune niciodată „Oh, wow, au lasagna cu brânză acolo și au și tagliatelli”. Te uiți la lucrurile pe care urmează să le mănânci.

Cineva care nu prea înțelege va spune "Ooo pizza, au pizza cu patru tipuri de brânzeturi și pepperoni. Îmi place asta. Aceasta este preferata mea, DAR sunt la dietă, așa că iau salată". Mintea ta spune: "Salată? Iei salată? Nu ai spus niciodată că salata este mai bună decât sexul. De ce vrei salată?" Tu spui: "Da, dar sunt la dietă și trebuie să iau salată." Mintea ta spune: „Mănâncă pizza. Îți place pizza”. "Nu, nu, nu. Sunt la dietă și iau salată.”

Observă acele persoane care spun: „Trebuie să mănânc salată căci sunt la dietă. Este foarte plictisitor, însă trebuie să iau salată." În tot timpul ăsta creierul spune: „Mănâncă pizza, mănâncă pizza, mănâncă pizza”. Următorul pas este: „Oh, mă simt groaznic acum. Tocmai am mâncat pizza”, iar creierul tău spune: „Mănâncă mai multă pizza, pentru că de aceea se numește mâncare confortabilă și îmi spui de 20 de ani:„ Oh, iubesc pizza, iubesc pizza. Pizza mă face fericit. Am nevoie de pizza." Acum mintea spune: "Îți spun că pizza te face fericit. Iubești pizza. Mănâncă pizza."

Deci, așa se face incorect: "O, Doamne, au plăcintă cu mere și înghețată. Îmi plăcea să mănânc asta și altcineva plătește acest prânz. Este gratuit și ar trebui să iau plăcinta cu mere." Mintea ta spune: „Da, ia. Ia o porție dublă. Este gratuit și ia-o cu înghețată!" deoarece nu îți conduci mintea în mod corespunzător.

Iată cum să o faci corect. Spui:" Da, au pizza. Pizza este drăguță, dar știi ce este mai frumos? Când mă urc pe cântar în fiecare zi și cântăresc cât vreau să cântăresc, când arăt bine în haine și poate chiar și fără haine." Atunci creierul tău spune:" Oh, asta vrei? " Da, vreau să arăt foarte bine în hainele mele, la fel și dezbrăcat și, vreau să mă simt grozav și nu pot obține acel sentiment din pizza." Atunci creierul tău spune: "Da, cred că salata pare de fapt cam drăguță, mănâncă asta", pentru că ți-ai explicat creierului tău, da, pizza este drăguță, dar nu la fel de plăcută precum să ajung pe cântar în fiecare zi și să observ că am atât cât îmi doresc. Nu la fel de frumos ca atunci când îmi pun blugii și observ că se potrivesc întotdeauna. Arată bine, dar nu arată la fel de bine ca faptul că mă încadrez în hainele mele. M-am gândit și, când voi avea 90 de ani, voi reveni și voi mânca toate acestea pentru că atunci când voi avea 90 de ani nu va conta cu adevărat cât cântăresc pe cântar".

Îi spui mereu creierului „Voi avea mereu o altă zi să mănânc asta. E un lucru foarte bun. Voi avea mereu o altă zi de mâncare. De fapt, voi mai avea 50 de ani să mănânc pâine, înghețată, pizza și tort”. Nu spui: „Nu trebuie să mănânc asta și nu pot mânca asta”, deoarece creierul tău știe deja că vrei. Tu spui: "Aș putea avea toate astea. Aleg să nu. Aleg să mă simt minunat în legătură cu asta. Când voi avea 90 de ani, voi avea toate astea." Acum, poate când vei avea 90 de ani nu o vei face, pentru că nu spui niciodată: „nu o pot avea”.

Dacă mintea ta crede că o vrei, ghici ce face? Apare dorința. Și când îi spui creierului tău: „Nu, aleg să nu-l am”, respinge dorința.

Deci, dacă vrei să fii în formă și sănătos, trebuie să-i spui creierului tău: „Aleg să mănânc salată, legume, nuci, semințe și avocado și grăsimi foarte bune, aleg să mă simt minunat. Da, există pizza, prăjituri și cartofi prăjiți și totul este gratuit și pot să le am chiar acum. Pot să aleg asta, însă aleg să mă simt bine." Așa se face ca creierul tău să-ți conducă mintea, deoarece acum nu face ceea ce crede că vrei, ceea ce i-ai spus că vrei și, îi spui folosind cuvinte specifice, detaliate, relevante, actualizate. Asta nu este o gândire pozitivă, este mult peste gândirea pozitivă. Îți instruiește mintea să îți ofere ceea ce vrei, pentru că tot ceea ce vrea mintea ta să facă este ceea ce vrei tu, însă o poate face doar atunci când îi spui corect ceea ce vrei.

Al doilea lucru, „Vreau să merg la sală să mă antrenez, dar vreau să rămân și să mă uit la serialul meu preferat și să mă întind pe canapea și să mănânc o pungă cu chipsuri și dulciuri și voi merge mâine la sală” și când te gândești spui: „Este greu, este dureros și urăsc acel profesor, nu-mi plac persoanele care vin acolo. Și nu pot să suport muzica aia tare, așa că nu pot face asta”.

Același lucru. Te duci la sală. Când îți faci cea de-a 20-a flotare, spui „Wow corpul meu iubește asta”. Nici nu trebuie să spui „Îmi place”. Pur și simplu spui: "Corpul meu iubește abdomenele, corpul meu iubește Pilates, corpul meu iubește Yoga. Iubesc acest lucru, îl iubesc, îl iubesc."

Nu este greu. Este o tehnică. Eu zic: „Vreau să fac salată, să-mi iau Nutribullet și să beau băuturi cu adevărat sănătoase la muncă, așa că nu am să mănânc toți biscuiții și prăjiturile gratuite care sunt pe acolo.” Este același lucru dacă ești în biroul tău și există un mare platou cu prăjituri în fața ta în fiecare zi - în loc să-i spui „masa de gustări” numește-o „masa de stricăciuni”. La fel, poți să spui: „Aș putea să o am. Aleg să nu." Și, oricum, nu există ceva precum „gratuit”. Tu iei lucrurile acelea și apoi plătești pentru ele. Îmi place expresia „Ia orice vrei, apoi plătește pentru asta.” S-ar putea să fie gratuit, dar vei plăti pentru asta.

Chiar și persoanele slabe vor spune adesea „mănânc atât de mult zahăr”. Am văzut un film uimitor numit ”Adevărul despre cancer” și una dintre fetele de acolo era foarte subțire și a spus: „Mâncam zahăr la micul dejun, prânz și cină, pentru că mi-am închipuit că pot, iar acum am cancer din cauza întregului zahăr pe care l-am mâncat”. Chiar dacă nu a trebuit să plătească pentru asta din punct de vedere al greutății sale, ea tot plătește pentru asta. Și dinții îți putrezesc, iar zahărul este singurul lucru din lume care nu necesită o dată de expirare, deoarece nu se descompune niciodată. Se atașează de piele și face riduri, îți strică digestia. Este mult peste greutate.

Spune-i minții ceea ce vrei. Folosește cuvinte foarte specifice, foarte detaliate, foarte relevante și actualizate. „Vreau asta, am ales să fac asta, am ales să mă simt minunat în legătură cu asta.” Apoi, când ai introdus aceste cuvinte, spui „Și asta mă emoționează, mă încântă, mă împuternicește, mă face să mă simt minunat în privința asta, mă face fericit”.

Poate să fie vorba despre evitarea mâncărurilor sau să stai jos și să scrii un blog sau să scrii o carte sau să mergi la o audiție. Nu contează ce este. Spui: „Am ales acest lucru, am ales să mă simt minunat în legătură cu asta. Mă încântă, mă emoționează, mă împuternicește, mă face fericit”. Când ajungi la opusul acestuia, întins pe canapea, mâncând o pungă de M&M, spui: „De fapt, am ales să spun nu la asta și am ales să mă simt grozav în privința asta, pentru că asta mă face cu adevărat nefericit, așa că am ales să mă simt minunat dacă nu fac asta." Acesta este primul lucru despre minte.

S-ar putea să simți că repet asta, însă este foarte important. Mintea ta face ceea ce crede că vrei să facă. Se bazează exclusiv și în totalitate pe ceea ce i-ai spus acum 40 de ani. Însă, atunci când oamenii spun: „Doamne, nu vreau să am un copil.” Când fetele de 16 ani spun:„ Te rog, nu mă lăsa însărcinată, tatăl meu mă va da afară din casă, mama mea va ucide și voi fi dată afară din școală", Mintea spune: "Am înțeles. Nu vrei un copil", iar ele spun: "Folosește prezervativul. Nu mă lăsa însărcinată". Este foarte clar că nu vor un bebeluș și apoi spun: "O, Doamne, cred că sunt însărcinată. Ce dezastru! Oh, Doamne, te rog, fă să nu rămân însărcinată." Acum creierul spune: "Bănuiesc asta din cuvintele tale. Nu vrei un copil." Este în regulă, însă 25 de ani mai târziu, spui, „Am infertilitate inexplicabilă. Ce este asta?”

Ei bine, nu există nimic în neregulă cu ovarele, pântecul sau ovulele tale, ci cu mintea. Ai infertilitate pe care nu o poți explica și asta pentru că mintea spune: „Știu că tot spui că îți dorești un copil, dar ai spus aproximativ 15 ani: „Nu vreau un copil, nu vreau un copil, nu vreau un copil", iar după 15 ani crezi că mintea ta se duce înapoi și se actualizează peste noapte? Nu va face niciodată asta decât dacă foloseșt cuvinte relevante, actualizate: „Da, nu am vrut un copil când aveam 17 ani. Acum am 35 de ani. Vreau un copil, aleg să am un copil, aleg să mă simt minunat în legătură cu asta, aleg să iubesc orice vine cu el. Nopțile târzii, vomităturile de pe covor, sunt pregătită pentru toate”.

Pentru că atunci când îi spui minții ce vrei folosind frazeologia respectivă, o primești. Orice vrei și crezi că nu ai, mintea ta crede că nu vrei. Îi spui: „Nu, eu o vreau. Sarcina ta este să-mi dai ce vreau. Asta vreau”. Când ai lucruri pe care nu le vrei, spui: „Nu, nu vreau asta. Vreau să fiu liber de asta. Asta vreau. Faptul că sunt liber mă ​​încântă și mă face fericit." Și totul devine clar și nu este deloc o muncă grea. Trebuie să o faci, trebuie să exersezi.

Nu ai ce vrei? Îți spui minții că nu vrei undeva, cumva. Ai lucruri pe care nu le dorești, cum ar fi obiceiuri și probleme? Mintea ta crede că vrei să le păstrezi. Acesta este primul lucru.




27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Komentar


bottom of page